تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
لیلاب سرزمین زیباییها
کشاورزی در لیلاب
دسته بندی : لیلاب,تصاویر لیلاب,,
  • بازدید : (133)
کشاورزی در لیلاب

 


برچسب ها : ,
جوشین قالاسی
دسته بندی : لیلاب,تصاویر لیلاب,,
  • بازدید : (153)
جوشین قالاسی

ا


موتور خانه ی روستای لیلاب
دسته بندی : لیلاب,تصاویر لیلاب,,
  • بازدید : (221)
موتور خانه ی روستای لیلاب

 


برچسب ها : ,
عفو رهبری به مناسبت عید سعید فطر
دسته بندی : خبر,,
  • بازدید : (100)

 

باز هم عنایت رهبری در آستانه عید فطر/موافقت رهبر معظم انقلاب با عفو یا تخفیف مجازات تعدادی از محکومان به مناسبت عید سعید فطر

۵ مرداد ۱۳۹۳
حضرت آیت الله خامنه ای بنا به درخواست رئیس قوه قضاییه با عفو یا تخفیف مجازات تعدادی از محکومان دادگاه‌های عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح موافقت کردند.


به گزارش "حرف رسا " از خبرآنلاين به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري متن نامه رئیس قوه قضائیه و پاسخ رهبر معظم انقلاب به این شرح است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم
محضر مبارک حضرت آیت الله خامنه ای ادام الله ظله الوارف
رهبر معظم انقلاب اسلامی
با اهدای سلام و تحیات
احتراماً ضمن عرض تبریک فرارسیدن عید سعید فطر، در اجرای بند ١١ از اصل ١١٠ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، بدین وسیله شرایط و ضوابط عفو به محضر مبارک تقدیم می شود تا در صورت تصویب مقام عالی، محکومان دادگاههاي عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح که به شرح آتی واجد شرایط استفاده از عفو یا تخفیف تشخیص داده می شوند، مشمول عفو یا تخفیف مجازات واقع و از رأفت اسلامی بهره‌مند شوند.
الف- محکومان به حبس که در زندان بسر می برند:
١- باقیمانده محکومیت محکومان به حبس تا یکسال.
۲- یک دوم محکومیت محکومان به حبس بیش از یکسال تا پنج سال.
۳- یک سوم محکومیت محکومان به حبس بیش از پنج سال تا پانزده سال.
۴- باقیمانده محکومیت محکومان به حبس بیش از ١۵ سال، درصورتی که حداقل ١۰ سال تحمل حبس نموده باشند.
۵- باقیمانده محکومیت محکومان به حبس ابد در صورتیکه حداقل ١۵ سال تحمل حبس نموده باشند.
۶- باقیمانده محکومیت حبس کلیه محکومان جرایم غیر عمدی، به استثناء موارد مذکور در مواد ۷۱۸ و ۷۱۹ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده مصوب ۱۳۷۵/۳/۲)
۷- باقیمانده محکومیت حبس زنانی که به حکم قانون سرپرستی فرزندانشان را عهده دار می باشند.
۸- باقیمانده محکومیت حبس محکومان بیمار صعب العلاج یا مبتلایان به بیماریهای غیرقابل علاج که مراتب بیماری آنان تا تاریخ ۱۳۹۳/۱۲/۲۹ مورد تأیید کمیسیون پزشکی قانونی قرار گرفته باشد و مطابق نظریه کمیسیون مذکور قادر به تحمل حبس نباشند.
بدیهی است اقدامات دادگاه در جهت اجرای ماده ٢٩١ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری، مانع اعمال این عفو نیست.
۹- باقیمانده محکومیت حبس یا نگهداری در کانون اصلاح و تربیت و جزای نقدی محکومان زیر ۱۸ سال تمام (در زمان ارتکاب جرم) به استناد اسناد سجلی و در مورد اتباع بیگانه فاقد اسناد معتبر به تأیید پزشکی قانونی مراکز استانها.
تبصره: محکومان موضوع بندهای ۸ و ۹ مشمول مستثنیات مندرج در این دستورالعمل نخواهند شد.
۱۰- باقیمانده محکومیت حبس و جزای نقدی محکومان ذکور بالای ٦٥ سال تمام و اناث بالای ۵۵ سال تمام به استناد اسناد سجلی و در مورد اتباع بیگانه فاقد اسناد معتبر به تأیید پزشکی قانونی مراکز استانها به شرط آنکه در محکومیت به حبس بیش از یکسال، حداقل یک پنجم و در محکومیت به حبس ابد، حداقل ۵ سال تحمل کیفر نموده باشند.
ب ـ محکومان به جزای نقدی که به لحاظ عجز از پرداخت جزای نقدی در زندان بسر می برند:
١- باقیمانده محکومیت جزای نقدی تا پانصد میلیون ریال.
۲- چهار پنجم محکومیت جزای نقدی از پانصد میلیون و یک ریال تا یک میلیارد ریال.
ج ـ شرایط استفاده از عفو:
١- عدم برخورداری از عفو در محکومیتهای قبلی.
۲- عدم ارتکاب جرم عمدی جدید مستوجب مجازات درجه یک تا شش موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲/۲/۱ در ایام تحمل حبس یا در زمان مرخصی اعطایی.
۳- نداشتن شاکی خصوصی و یا جلب رضایت وی و یا جبران ضرر و یا زیان مدعی خصوصی و زیان دیده (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) تا تاریخ ۱۳۹۳/۱۲/۲۹.
د ـ مرتكبين جرائم ذیل از شمول این عفو مستثنی می باشند:
١- سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار یا سارقینی که میزان محکومیت حبس آنان بیش از ۵ سال باشد.
۲- قاچاق مسلحانه و یا عمده مواد مخدر (منظور از قاچاق عمده مواد مخدر، جرایم بندهای ۴ ماده ۴، ۶ ماده ۵ و ۶ ماده ۸ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و الحاق موادی به آن می باشد)
۳- قاچاق اسلحه و مهمات.
۴ - اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی.
۵- آدم ربایی.
۶- تجاوز به عنف.
۷- دایر کردن مرکز فساد و فحشاء.
۸- اختلاس، ارتشاء و کلاهبرداری.
۹- جعل اسکناس و ضرب سکه تقلبی.
۱۰- اسید پاشی.
۱۱- جرایم مربوط به مشروبات الکلی.
والامر الیکم و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
صادق آملی لاریجانی
۲۵ تیر ۱۳۹۳

بسمه تعالی
با سلام و تحیت و تبریک عید سعید فطر، با عفو و تخفیف مجازات مذکوران موافقت میشود. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
سیّد علی خامنه ای


آخرین مراحل بزرگترین جنگ ضد تروریستی جهان

 آخرین مراحل بزرگترین جنگ ضد تروریستی جهان

 

درعرصه میدانی بیش از ۸۰ درصد خاک سوریه در اختیار نظام است و دربعد سیاسی نیز ضمن تحکیم ثبات سیاسی سوریه بعد ازانتخابات ریاست جمهوری،روند آشتی ملی با جدیت دنبال می شود.

بشار اسد که به پشتوانه رأی ملت برای یک دوره هفت ساله دیگر مقام ریاست جمهوری سوریه را بر عهده گرفت، در مراسم ادای سوگند خویش ضمن اشاره به آخرین تحولات سوریه و منطقه، راهبردهای دوره ریاست جدید خود را تشریح و در بخشی از سخنانش تأکید نمود: «امروز مرحله جدیدی را شروع کرده ‌ایم و همگان بر سر مبارزه با تروریسم و بازسازی اجماع دارند.»بشار اسد همچنین در مراسم تحلیف با بیان اینکه انتخابات بهترین پاسخ به تروریسم بود و ملت سوریه پس از سه سال و چهار ماه حمله و جنگ تروریسم علیه خود نشان دادند که ملتی واحد با قلبی واحد هستند و در مقابل تهدید سر خم نمی کنند، تأکید کرد: «دمشق تا پیروزی کامل به مبارزه با تروریسم و تروریست ها ادامه می دهد».

تحلیف اسد؛ نقطه عزیمت سوریه جهت رهایی از بحران
چند روزی از مراسم تحلیف رئیس جمهوری سوریه می گذرد؛ مراسمی که نقطه عزیمت سوریه جهت رهایی کامل از بحران و بازسازی کشور در ابعاد مختلف وجودی بوده و در اصل بیانگر "قدرت نمایی سوریه" و نشان دهنده "مشروعیت مردمی اسد" در مقابل همه گروه ها و کشورهایی است که از سال 2011 خواستار رفتن او بوده اند. حالا دیگر اسد برای بار سوم رئیس جمهوری سوریه شده است. این مسأله نشان می دهد کشور از مرحله حاد بحرانی عبور کرده و نه تنها خطر "سقوط یا تجزیه" سوریه پایان یافته و گزینه های نظامی و سخت افزاری در خصوص دمشق شکست خورده است، بلکه افزون بر آن راهبردها و مقاصد اولیه گروه های معارض و کشورهای مخالف نظام سوریه نیز نقش برآب شده است.

 

مراسم تحلیف اسد

موفقیت های جدید سوریه در عرصه های تحولات سیاسی و میدانی
طی روزهای اخیر و همزمان با آغاز دوره جدید ریاست جمهوری اسد، سوریه روزهای پیروزمندانه ای را پشت سر می گذارد و این کشور در حوزه های مختلف بویژه در عرصه تحولات میدانی و سیاسی شاهد موفقیت های چشمگیری بوده است که در ادامه به مهمترین آن ها اشاره می شود.

نخست؛ عرصه تحولات سیاسی
یکی از تحولات سیاسی مهمی که همزمان با آغاز دوره جدید ریاست جمهوری اسد در این کشور شاهد آن هستیم تغییر مواضع ضد سوری بسیاری از کشورهای منطقه و جهان در قبال بحران سوریه بوده است. چنانکه برخی از کشورهایی که تا چندی قبل چه بصورت مستقل و چه از طریق فشارهایی که از جانب محور غربی – عربی مخالف بشار اسد، مواضع و رویکردهای اشتباه و غیرواقع بینانه ای در برخورد با بحران سوریه داشته‌‌اند، اکنون به اشتباه خود پی برده و در مواضع شان نسبت به بحران سوریه تجدید نظر کرده‌اند که اردن از جمله این کشورها می باشد. لازم به یادآوری است اردن یکی از کشورهای مهمی است که تحت فشار عربستان و آمریکا، به پایگاه آموزشی نیروهای معارض سوری که معارضان معتدل خوانده می شوند، تبدیل شده بود که اغلب این افراد بعد از ورود به خاک سوریه به گروه‌های تروریستی داعش و جبهه النصره پیوسته بودند.
تحول سیاسی دیگر و صد البته بسیار مهم که در یکی دو روز گذشته شاهد آن بوده ایم، انحلال دولت موقت معارضان سوری بوده است. بطوریکه ائتلاف معارضان سوری اخیراً در استانبول اعلام کرد که دولت موقت مخالفین خارج نشین سوری که پست نخست وزیری آن در اختیار "احمد طعمه" بود و دفتر اصلی آن در شهر "غازی آنتپ" ترکیه قرا داشت، منحل شد که این تصمیم در نشست سه شنبه (31 تیر) شماری از عناصر شورای ائتلاف معارضان سوری در استانبول که به ارزیابی جدید از تحولات سوریه دست یافته بودند، اتخاذ شد. بی شک این تحول مهم آثار خود را به مرور در آینده نشان داده و بتدریج به تضعیف بیش از پیش جایگاه گروه های معارض که سه سال و اندی با قدرت تمام و تحت حمایت برخی از قدرت های منطقه و جهان بر علیه اسد جنگیده بودند خواهد پرداخت.
اما تحول سیاسی سوم و مهم مربوط به روند آشتی ملی است که از مدت ها پیش آغاز شده و در مراسم تحلیف هم بار دیگر مورد تأکید بشار اسد قرار گرفته است. در این زمینه برخی نظر سنجی ها نشان می دهد روند آشتی با حمایت های گسترده مردم سوریه روبه رو شده است. همچنین نتایج نظرسنجی نشان می دهد که بیشتر  سوری ها از روند آشتی با هدف حل بحرانی که بیش از سه سال است بر سوریه تحمیل شده، حمایت می کنند.

دوم؛ عرصه تحولات میدانی
علاوه بر حوزه سیاست، در عرصه تحولات میدانی سوریه نیز در چند روز گذشته شاهد رویدادهای مهمی بوده ایم، بطوری که در سایه اعتراف به شکست جامعه جهانی برای کنار زدن بشار اسد از قدرت، وی تلاش های تازه ای را برای تصاحب شهرهای از دست رفته آغاز کرده و تلاش دارد به پیشروی های خود ادامه دهد تا 20 درصد باقیمانده از خاک سوریه را که همچنان در تحت تسلط تروریست ها، پاکسازی کند. (طبق آخرین برآوردها بیش از 80 درصد خاک سوریه در اختیار نظام است)
در این راستا ارتش سوریه حملات زمینی گسترده خود را برای کسب دستاوردهای میدانی جدید آغاز کرده است. بگونه ای که مناطق مختلفی از سوریه از جمله حومه شرقی، شمالی و غربی دمشق، منطقه مورک در اطراف حماه و نیز حومه حمص و اطراف ادلب، مناطق شمالی حلب، درعا، مناطق اطراف شهرک معربلیت و همچنین منطقه قلمون در شمال دمشق و در مرزهای لبنان تک به تک شاهد درگیری نیروهای ارتش با گروه های تروریستی و تکفیری است که در همه مناطق مذکور نیروهای ارتش توانسته اند تلفات و خسارات سنگینی را به تروریست ها وارد ساخته و مقادیر زیادی سلاح و مهمات آن ها را منهدم سازند.
در همین چارچوب ارتش سوریه طی حمله ای توانسته بر چاه های گاز در ریف، حمص در مرکز کشور هم تسلط یابد که در این حمله نیروهای ارتش توانسته اند ۴۰ نفر از نیروهای تکفیری وابسته به دولت اسلامی یا همان داعش را از پای در آورد. علاوه بر اینها در یکی دو روز گذشته ارتش عملیات نظامی بزرگ خود در منطقه «جوبر» دمشق را نیز با هدف اولیه باز پس گیری مانع نظامی عرفه در این منطقه آغاز کرده است و گروه‌های مسلح طی چند روز اخیر مانع نظامی «عرفه» در منطقه جوبر را به تصرف خود درآورده بودند تا در واکنش به این اقدام نیروهای ارتش سوریه حمله گسترده و شدیدی را به این منطقه آغاز کنند، به گونه‌ای که هم اکنون این منطقه شاهد درگیری‌های شدید و سخت است و صدای این درگیری‌ها به وضوح به گوش اهالی مناطقی که در نزدیکی جوبر زندگی می‌کنند، به گوش می‌رسد. همزمان با عملیات نیروی پیاده نظام ارتش سوریه در منطقه جوبر، یگان توپخانه ارتش سوریه نیز مراکز تجمع گروه‌های مسلح در پشت خطوط درگیری را هدف قرار داده‌اند که انتظار می‌رود و ظرف روزهای آینده شاهد آزادسازی کامل این مانع باشیم.در مجموع می توان گفت تحولات میدانی و پیشروی های قدرتمندانه ارتش در سوریه روند پرشتابی به خود گرفته است. هر چند پاکسازی کامل مناطق آلوده به تروریست ها به دلایل مختلف در کوتاه مدت میسر نیست، اما موازنه قوا کاملاً به نفع نظام است و می توان پیش بینی کرد در یک بازه زمانی میان مدت، کار میدانی فیصله یابد.

ارزیابی نهایی
در خاتمه و به عنوان ارزیابی نهایی باید تأکید داشت مسئله کناره‌گیری اسد از قدرت دیگر موضوعی کهنه و ساقط شده است. حتی حرف آمریکا در این خصوص هم دیگر تمام شده بوده و محلی از اعراب ندار، در حالی که آمریکا کشوری بود که بیش از همه کناره‌گیری اسد از قدرت را تکرار کرده بود. حتی این حرف دیگر در عربستان و قطر هم تمام شده و موضوعیت خود را از دست داده است. چرا که اسد بار دیگر و برای هفت سال آینده متصدی مقامی گردید که ریشه و اساس آن را آرای حداکثری ملت، همبستگی و وحدت ملی تشکیل می دهد.
بنابراین بی تردید تحولات سیاسی و میدانی جدیدی که هم اکنون در سوریه در جریان بوده و می رود تا ثبات و آرامش و امنیت مطلوب نظر را در کشور محقق سازد، مطمئناً یکی از آثار و نتایج بسیار مهم انتخاباتی است که در 13 خرداد با حضور یکپارچه مردم و گروه های مختلف سیاسی برگزار گردید و در این انتخابات مردم و گرایش های متعدد جناحی و حزبی نشان دادند که در مسائل مهم و کلیدی و اساساً موضوعاتی که مربوط به سرنوشت و آینده سیاسی سوریه است همصدا بوده و در یک مسیر همگرایانه و نه واگرایانه عمل می کنند؛ مسأله ای که الهام از آن به عنوان تجربه ای که در سوریه جواب داد، توسط مردم و گروه های مختلف عراقی که در حال حاضر در کشوری که همانند سوریه چند ماه قبل، شرایط بحرانی را پشت سر می گذارد و با تنش های متنوع و آلوده به تروریسم و خشونت طلبی دست و پنجه نرم می کند، بی شک خواهد توانست آن را شرایط بحرانی عبور داده و امنیت و ثبات را دوباره در عراق حکمفرما و جاری سازد


سعودی ها عید را اشتباه اعلام کردند!
  • بازدید : (125)

 


 

سند اشتباه سعودی ها رو شد؛

سعودی ها عید را اشتباه اعلام کردند!

اگر مفتیان دربار عربستان به جای استناد به شهادت «چند مرد عادل»،؛ مبنای دیگری را اساس اعلام عید قرار می دادند و مثلا می‌گفتند که «رویت هلال در هر نقطه از کره زمین معیار فرا رسیدن ماه جدید است»، برای آنها آبرومندانه‌تر بود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به نقل از العالم، دیوان پادشاهی عربستان سعودی، شب گذشته با توجه به حکم دادگاه عالی این کشور و بر اساس شهادت «چند مرد عادل»، مبنی بر رویت هلال ماه شوال پس از غروب آفتاب یکشنبه در برخی مناطق کشور عربستان، دوشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۳ (۲۸ جولای ۲۰۱۴) را عید فطر اعلام کرد، اما این هلال در هیچ منطقه‌ای از کشور عربستان قابل رویت نبود.

اعلام عید فطر از سوی عربستان

با توجه به رویت‌ناپذیر بودن هلال و ادعای چند شاهد مبنی بر رویت این هلال، خوش‌بینانه‌ترین توضیح این است که این افراد یا دچار توهم رویت هلال شده‌اند (که برای ۱۵ درصد از رصدگران هلال اتفاق می‌افتد) و یا چیزهای دیگری را (مثلا ابر یا رد هواپیما یا ...) را با هلال ماه اشتباه گرفته‌اند.

اعلام عید فطر از سوی عربستان
 
در بیانیه دیوان پادشاهی عربستان سعودی به وضوح اشاره شده که «بر اساس شهادت تعدادی از شاهدان عادل در برخی مناطق کشور، رویت هلال ماه شوال سال ۱۴۳۵ هجری پس از غروب آفتاب روز یکشنبه برای دادگاه عالی اثبات شده است ... و دادگاه عالی حکم می‌کند که فردا دوشنبه ۱ شوال ۱۴۳۵ هجری - بر حسب تقویم ام‌القری - مقارن با ۲۸ جولای ۲۰۱۴ میلادی روز عید مبارک فطر امسال یعنی ۱۴۳۵ هجری است».

شایان ذکر است در کشور عربستان، ماه مبارک رمضان یک روز دیرتر از تقویم ام‌القری آغاز شد و همانند ایران، روز یکشنبه ۸ تیر ۱۳۹۳ هجری شمسی مقارن با ۲۹ ژوئن ۲۰۱۴ میلادی، اول رمضان ۱۴۳۵ هجری قمری بود.

 

تقلید از عید فطر عربستان

* تبعات این خطا، فقط دامن عربستانی ها را نمی گیرد و مسلمانان چند کشور دیگر که عید را بر مبنای اعلام نظر عربستان اعلام می کنند نیز دچار این مشکل شده اند. معمولا در افغانستان و پاکستان نیز شیوخ به اعلام نظر عربستان رجوع می کنند و در برخی کشورها، از جمله در میان اهل سنت عراق، گواهی یک کشور اسلامی را برای اعلام عید کافی می دانند و امسال نیز، اغلب ساکنان شهرهای شمالی عراق به نظر ترکیه و عربستان رجوع کردند.


'گنبد مسجد امام رضا(ع) لیلابیها
'گنبد مسجد امام رضا(ع) لیلابیها

 


لیلابین قیزیلداشی2
دسته بندی : لیلاب,تصاویر لیلاب,,
  • بازدید : (155)
لیلابین قیزیلداشی2

 


لیلابین قیزیل داشی
دسته بندی : لیلاب,تصاویر لیلاب,,
  • بازدید : (450)
لیلابین قیزیل داشی

 


تصاویر مسجد امام رضا(ع)لیلابیها
تصاویر مسجد امام رضا(ع)لیلابیها

 


تصاویر مسجد امام رضا(ع) لیلابیها
تصاویر مسجد امام رضا(ع) لیلابیها

  • بازدید : (127)
زندگینامه حاجی قاسم: ایشون متولد 20 اسفند1335 در روستای رابر استان کرمان هستن و در طول جنگ فرمانده لشکر 41 ثارالله(ع) بود.وی بارها از جانب آمریکا متهم به دخالت در امور عراق شده‌است. و واشنگتن پست وی را از مهمترین سیاست گذار سیاستهای خارجی ایران می‌داند. ایشون در ۴ بهمن ۱۳۸۹ درجهٔ سرلشکری را دریافت کردند. عضویت در سپاه پاسداران در کرمان بنا به گفتهٔ سردار سلیمانی، وی پس از پیروزی انقلاب، درعین ادامه کار در سازمان آب کرمان، به عضویتِ مجموعهٔ «سپاه افتخاری»، که به وسیلهٔ پدرِ شهید قاضی تأسیس شده بود، درآمد. جنگ ایران و عراق سردار سلیمانی بیان می‌کند که به محض بازگشت از مهاباد به ریاست پادگان قدس سپاه در کرمان منصوب می‌شود. با اشغال خاک ایران توسط عراق، سردار سلیمانی چندین گردان از سپاهیان کرمان را آموزش می‌دهد و به جبهه‌های جنوب اعزام می‌کند و کمی بعد، خود در رأس یک گروهان به سوسنگرد اعزام می‌شود تا جلوی پیشروی عراق در جبههٔ مالکیه را بگیرد. سردارسلیمانی در بیشتر عملیات عمدهٔ نظامی دوران جنگ با عراق شرکت کرد. پایان جنگ ایران و عراق با پایان یافتن جنگ در ۱۳۶۷، لشکر ۴۱ ثارالله به فرماندهی سردار سلیمانی به کرمان بازگشت و درگیر جنگ با اشراری شد که از مرزهای شرقی کشور هدایت می‌شدند. مبارزه با مواد مخدر بی درنگ پس از آتش بس با عراق، دولت ایران سپاه پاسداران را مأمور مبارزه با قاچاقچیان بزرگ مواد مخدر کرد. قاسم سلیمانی تاهنگام انتصاب به فرماندهی سپاه قدس، با باندهای قاچاق مواد مخدر در نزدیکی مرزهای ایران و افغانستان جنگیده‌است. انتصاب به فرماندهی سپاه قدس قاسم سلیمانی در سال ۱۳۷۶، همزمان با اوجگیری طالبان در افغانستان، به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گماشته شد. انتصاب سردار سلیمانی به فرماندهی سپاه قدس همزمان با قدرت گرفتن طالبان یک پیشامد محض نیست. او از این رو انتخاب شد که بومیِ یک منطقه کوهستانی به نام رابر در کرمان بود و با نظام سیاسی جوامع قبیله‌ای به طور کلی و با جامعه افغانستان بویژه آشنایی نزدیک داشت. او با تجربه‌ای که از جنگ داخلی کردستان داشت نیز گزینهٔ مناسبی بود، چون بنا بود در افغانستانِ عصر طالبان که درگیر جنگهای داخلی بود وارد عمل شود. از همه مهمتر اینکه سردار سلیمانی در هشت سال جنگ با عراق و نیز مبارزه با باندهای مواد مخدر در مناطق مرزی ایران وافغانستان تا پیش ز انتصابش به فرماندهی سپاه قدس تجربهٔ بی مانندی اندوخته بود. تهدید به ترور پس از تکرار بسیار نام قاسم سلیمانی در رسانه‌های جهان، خبرگزاری فرانسه خبری را منتشر ساخت که از احتمال ترور وی توسط دولت آمریکا پرده بر می‌داشت. بر اساس این خبر جک کین فرمانده سابق نیروی زمینی ارتش آمریکا که در نشست استماع کنگره آمریکاحضور داشت با اشاره به طرح ترور مقامات ایرانی به ویژه مقامات ارشد سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، گفت: چرا آنها را به قتل نرسانیم؟ آنها قریب به هزار آمریکایی را کشته‌اند، چرا ما عامدانه آنها را ترور نکنیم؟ نمی‌گویم که اقدام نظامی انجام دهیم، من پیشنهاد می‌دهم عملیات محرمانه انجام دهیم. باید فشارهای شدیدی روی آنها اعمال کنیم. همچنین روبل مارک گریچ از کارشناسان موسسه به دفاع از دموکراسی اظهار داشت: آنان به اندازه ما دارای منطق نیستند، فکر نمی‌کنم بتوانید بدون به قتل رساندن یکی از آنها، مرعوبشان کنید. قاسم سلیمانی خیلی زیاد سفر می‌کند، بروید او را دستگیر کنید یا به قتل برسانید! به گزارش خبرگزاری فرانسه در ادامه این اظهارت برخی از نمایندگان آمریکایی اعلام کردند ما انجام هرگونه اقدامی درباره ایران را دور از ذهن نمی‌دانیم اما از ابراز موافقت با اظهارات جک کین سر باز زدند. همزمان با ادعای مقامات آمریکایی مبنی بر ترور برخی مسئولان ایرانی سایت گوگل دست به اقدام شیطنت آمیزی زد و عکس ماهواره ای منزل سردار سلیمانی را منتشر کرد. ویکی پدیا مدعی شده است که نقشه منزل این سردار سپاه را در اختیار دارد و به راحتی آن را در دسترس مخاطبان اینترنت قرار داده است. این هم گوشه ای از مطلب یکی از اندیشکده های معروف آمریکا در مورد حاج قاسم: "آمریکن اینترپرایز انیستستو" که از مراكز مطالعات راهبردی است و نقش قابل توجهی در مدیریت و شكل دهی سیاست های بین المللی كاخ سفید دارد و در واقع به عنوان یكی از موثرترین اتاق های فكر آمریكا مطرح است. امریكن اینتر پرایز با ارائه پروژه هایی تحلیلی راهبردی و همچنین برگزاری سمینارهای تخصصی كه گفته می شود بیشتر مقامات دولتی آمریكا در آن شركت دارند، به عنوان مرجعی برای كارشناسان آمریكایی در زمینه های حقوقی، علوم سیاسی، اقتصادی، مذهبی، مطالعات دفاعی و سیاست خارجی، بهداشت و درمان و ... شناخته می شود. این مقاله سومین شماره در سلسله مقالات چشم انداز خاورمیانه موسسه امریكن اینتر پرایز درباره سردار قاسم سلیمانی است كه شرح آن در زیر می‌آید: رئیس جمهور ایالات متحده، آقای باراك اوباما، در 28 اردیبهشت 1390 نام فرمانده عالی رتبه جمهوری اسلامی، سردار قاسم سلیمانی را به فهرست افراد تحریم شده از سوی ایالات متحده افزود. سردار سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. برنامه ریزان ایالات متحده برای مقابله با فعالیت های سردار سلیمانی و نیروی قدس سپاه، ابتدا باید دلیل اقدامات جسورانه و كامیابی های نظامی این سردار سپاه را دریابند. گزارش های موجود درباره سردار سلیمانی مردی را تصویر می كند كه بی آن كه آموزش رسمی فراوانی دیده باشد، فرمانده موفقی شده است. سردار سلیمانی در سخنرانی برای طلاب مدرسه علمیه حقانی در قم در یكم خرداد 1390 گفت: انقلاب های اجتماعی در خاورمیانه و شمال آفریقا «بهترین فرصت ها را برای انقلاب ما فراهم كرده است.» وی در ادامه افزود: «امروز شكست یا پیروزی ایران در مهران و خرمشهر رقم نمی خورد. مرزهای ما فراتر رفته، ما باید شاهد پیروزی در مصر، عراق، لبنان و سوریه باشیم؛ اینها آثار انقلاب اسلامی است.» به رغم شهرت فعالیت های سردار سلیمانی، چیز زیادی درباره خود او نمی دانیم و شخصیتش همچنان یك معماست. هدف این چشم انداز گشودن همین راز است و می خواهد با استفاده از منابع فارسی موجود به بررسی روش مدیریت این فرمانده سپاه، زندگی نظامی وی و اظهارات عقیدتی اخیرش درباره صدور انقلاب بپردازد. این منابع عبارتند از سخنرانی های سردار سلیمانی، ارجاع های «مركز تحقیقات جنگ» سپاه پاسداران به پیشینه رزمی سردار سلیمانی، روزشمار جنگ ایران و عراق و گوشه هایی از زندگی شخصی او از زبان همرزمان قدیمی اش در جنگ با عراق. انگیزه های فردی قاسم سلیمانی یك قهرمان جنگی و یك وطن پرست واقعی است كه بعد از انقلاب در حالی كه ایران از سویی درگیر یك جنگ داخلی در كردستان بود و از سوی دیگر با اشغالگران عراقی دست و پنجه نرم می كرد به سپاه پاسداران پیوست. در زمان جنگ و در عملیات شناسایی برای پیشگیری از تلفات نیروهای تحت فرمان خود، جانش را به خطر می انداخت. دست كم، بنا بر یك گزارش معتبر، سردار سلیمانی در یكی از این عملیات ها در 11 تیر 136، نزدیك بود به اسارت نیروهای عراق درآید. در این گزارش هم احتیاط سردار سلیمانی پیش از عملیات را می توان دید و هم تمایلش به تقبل كارهای خطرناك. ارزش ها، اعتقادات و رهبری كاریزماتیك چهره ای كه منابع موجود از سردار سلیمانی ترسیم می كنند یك جنگجوی جوانمرد است، ولی كمتر در زمینه سیاسی وارد می شود. وقتی در كرمان به كارهای ساختمانی مشغول بوده، بیشترین زمان فراغتش را در زورخانه های عطایی و جهان می گذرانده است؛ جایی كه علاوه بر ورزش به تشویق و تقویت خُلق و خوی جوانمردی هم توجه می شود. جنگ ایران و عراق ضمن شكل دادن به ارزش ها و اعتقادات سردار سلیمانی، فرصت بروز خصلت های جوانمردی را هم كه در زورخانه ها آموخته بوده برایش فراهم می كند. بدون شك شرایط جنگی آن دوران در ایجاد و تقویت ویژگی های یك رهبر كاریزماتیك در او مؤثر بوده است. سردار سلیمانی در سخنرانی های پرشورش، پیش و پس از عملیات جنگی، با گریه و زاری و تقاضای بخشش از شهدا، بخاطر شهید نشدن خود، افراد زیر امرش را بشدت تحت تأثیر قرار می دهد. پیش از هر حمله، او سربازانش را یكی یكی در آغوش می گیرد و در حالی كه اشك می ریزد با آنها وداع می كند. آگاهانه یا ناخودآگاه، وی برای تقویت روحی افرادش از عواطف و احساساتش كمك می گیرد. در عین حال، این واقعیت كه اغلب كسانی كه او در آغوش گرفته و بدرقه شان كرده در عملیات گوناگون كشته شدند، باید تأثیر بزرگی بر شخصیت او گذاشته باشد. سردار سلیمانی از پایان جنگ تا امروز تقریباً در همه سخنرانی ها و گفت و گوهای عمومی اش یادی از شهدای جنگ كرده است. ولی، در سخنرانی های اخیرش، به مسائل عقیدتی محضی چون «وحدت اسلامی»، و «اتحاد مؤمنین [زیر یك پرچم]»، و مسئله «آزادی فلسطین» اشاره كرده كه با شخصیت میهن پرست سردار سلیمانیِ دوران جنگ، كه همه توجهش به دفاع از ایران در برابر عراق متجاوز بود، همخوانی ندارد. او همچنین این ادعاهای شگفت آور را كرده كه جنگ ایران و عراق «از ارزانترین جنگ ها بود» و اینكه اسرائیل در تیررس موشك های ایران است. با توجه به كمبود اطلاعات درباره سردار سلیمانی، تشخیص اینكه او نسبت به گذشته واقعاً چقدر تغییر كرده، دشوار است؛ چه بسا تا به حال در موقعیتی نبوده كه بخواهد چنین اظهارنظرهایی بكند، شاید نیز همیشه همین افكار را داشته و بیان كرده، ولی توجه كسی را جلب نكرده است. اولین نشانه‌های قابلیت‌های تاكتیكی سردار سلیمانی یك عملگراست و در رویارویی با مشكلات تاكتیكی توانایی رهبری خود را ثابت كرده است. منابع موجود او را فرماندهی معرفی می كنند كه مهارت در تاكتیك های نظامی را خیلی پیشترها و با تجربه شخصی آموخته است و به نظر می رسد برای این تجربه ها ارزش و اعتباری بیش از دستورات مقام های بالاتر قائل است. در 26 تیر 1364، (در زمان جنگ و فرماندهی محسن رضایی) وی با نقشه فرماندهی سپاه برای اعزام نیرو به دو جزیره در غرب اروند رود (شط العرب) مخالفت كرد و استدلالش این بود كه گرفتن این جزیره ها ممكن است، آسان باشد ولی نگه داشتنشان محال است؛ علاوه بر این، در جریان بازگشت مجبوریم نیروهای زیادی را جا بگذاریم. با اینكه دیگر فرماندهانی كه هم به اندازه سردار سلیمانی به این نقشه انتقاد داشتند، دست از مخالفت برداشتند، او روی حرف خود ایستاد و نقشه اشغال بالاخره كنار گذاشته شد؛ این موفقیت، زندگی حرفه ای سردار سلیمانی را احتمالا تحت تأثیر قرار داده، یكدنگی او را بیشتر، و بی توجهی اش به نظر دیگران را دوچندان كرده است. سردار سلیمانی یك فرمانده محتاط و محافظه كار نیست و می گوید: بهترین دفاع حمله است. در 4 مرداد 1366، نیروهای عراقی تقریبا لشكر 41 ثارالله را به محاصره كامل درآوردند، ولی سردار سلیمانی با وجود فشار مدام و پیشروی روزانه عراقی ها، طرح یك ضد حمله را ریخت كه البته فرماندهان مافوقش آن را نپذیرفتند و ایران نهایتاً در این درگیری ها شكستی خورد كه شاید با اجرای نقشه سلیمانی می شد جلوی آن را گرفت. در 31 خرداد 1366، سردار سلیمانی در عملیات نصر 5 كه برای بیرون آوردن چند ارتفاع استراتژیك مهم از دست عراقی ها طراحی شده بود، شركت كرد. جالب است كه گویا سردار سلیمانی در این مورد برخلاف میل باطنی اش عمل كرده و از دستورات قرارگاه نجف پیروی می كند. وقتی گردان حمزه لشكر 25 كربلا با مشكل روبرو می شود و نمی تواند موقعیت های تعیین شده را طبق نقشه تصرف كند، سردار سلیمانی، در عین ناباوری فرماندهان عالی سپاه، ابتكار عمل را بدست گرفته لشكر 41 ثارالله را بسرعت به طرف آن مواضع هدایت می كند و همه را به تصرف در می آورد. در همان روز، نیروهای تحت فرمان سردار سلیمانی و دیگر واحدهای حاضر در آن منطقه مورد حمله شیمیایی عراق قرار می گیرند و 110 تن از افراد او زخمی می شوند. سردار سلیمانی با تاكتیك های فریب دادن دشمن آشناست و می داند چطور در میدان رزم از آنها استفاده مؤثر كند. به عنوان نمونه، وقتی در 13 مهر 1366، در حال تهیه نقشه جنگ شلمچه بود تأكید كرد: «بدون وارد شدن به یك جنگ صوری امكان ندارد دشمن فریب بخورد. باید دست كم دو سه روز یك جنگ ظاهراً واقعی راه بیندازیم.» در6 آبان 1366، باز هم روی مسئله فریب بیشتر تأكید می كند و می گوید: «آموزش نیروهای ضربتی در این منطقه نقشه ما را لو می دهد. باید به بقیه نیروها در مناطق دیگر هم بگوییم این كار را بكنند كه دشمن متوجه نشود مانور ما برای چیست و منطقه عملیات كجاست.» مخالفت با مردن بیهوده اخلاق و رفتار سردار سلیمانی، او را در دل افراد زیر فرماندهی اش بسیار محبوب كرده است. در 11 مرداد 1365، در دیداری بسیار اتفاقی از شهر زادگاهش، كرمان، مقامات بهداشت محل را متهم كرد كه اهمیتی برای حفظ جان سربازان زخمی او كه برای درمان از جبهه برگشته اند، قائل نیستند. شواهدی نیز وجود دارد كه با وجود احترامی كه برای شهیدان قائل بوده و ستایشی كه از شهادت می كرده، هیچ وقت حاضر نمی شده افرادش را بی دلیل به كشتن بدهد و همیشه آماده بوده كه اگر نقشه های جنگی مقامات نظامی مافوقش به نظر او منجر به مرگ غیرضروری افرادش می شود با آن نقشه ها مخالفت كند." کشور ما تا امثال حاج قاسم رو داره از هیچ کشوری در دنیا هراس ندارد. زنده باد ایران زنده باد ایرانی زنده باد حاج قاسم سلیمانی
پنج هدف سردار سلیمانی در عراق
  • بازدید : (230)
از آنجا که سردار سلیمانی کمچین ایران در عراق را طراحی و اجرا می‌کند، احتمالاً محاسبات او این پنج هدف را شامل می‌شود. پايگاه خبري تحليلي «پارس»- یک اندیشکده امریکایی با اشاره به نقش برجسته و مهم فرمانده سپاه قدس ایران در عراق به بررسی راهبرد سردار سرلشگر قاسم سلیمانی نسبت به داعش پرداخت. اشراف، اندیشکده «امریکن انترپرایز» در گزارشی به قلم «ج. مَتِئو» و «اشتون گیلمور» نوشت: داعش همچنان با تصرف شهرها و انتصاب حاکمان بعثی در مسیر خود به پیشروی خود به سمت بغداد ادامه می‌دهد. تهران در واکنش به این اوضاع، و به‌طور خاص [سردار سرلشگر] «قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به حالت آماده‌باش درآمده و به ایستادن و نگریستن صرف بسنده نکرده است. ۵ هدف اصلی سردار سلیمانی در عراق از دست دادن احتمالی عراق بحرانی حیاتی و مهم برای ایران خواهد بود. از زمان حمله آمریکا به عراق در ۲۰۰۳، [سردار سرلشگر] «سلیمانی» کنترل سیاست‌ها و فعالیت‌های ایران در عراق را در دست داشته است. ازآنجاکه [سردار سرلشگر]«سلیمانی» کمپین حمایت ایران از عراق را طراحی و اجرا می‌کند، احتمالاً محاسبات او این پنج هدف را شامل می‌شود: نخستین اولویت او هماهنگی با سایر عناصر سپاه پاسداران و ارتش این کشور برای پیش‌گیری از سرایت نبرد داخل عراق به ایران است. ایجاد یک خط ۱۰۰ کیلومتری تردد ممنوع، نشان از این دارد که ایرانی‌ها آماده انجام عملیات پیشگیرانه برای دفاع از مرزهایشان در برابر هرگونه تهدید خارجی هستند. دومین اولویت اساسی [سردار سرلشگر] «سلیمانی»، با نگاه به ایران به‌عنوان مدافع حقیقی جهان شیعه، دفاع از شیعیان و اماکن مقدس عراق است. پس از انتشار گزارشاتی مبنی بر کشتار گسترده نیروهای امنیتی عراقی و فراخوان داعش برای قتل‌عام شیعیان عراق، ضروری است سپاه قدس و عراقی‌ها دفاع از شهرها و اماکن مقدس بغداد، کربلا، نجف و سامرا را اولویت بخشند. حفظ این مناطق با توجه به اینکه نیروهای داعش در حال حاضر شبکه‌ها و قابلیت عملیاتی خوبی در بغداد و مناطق پیرامون آن در شمال، غرب و شرق دارند، دشوار است. به گزارش «پارس»، درنتیجه ایرانی‌ها از آتش‌افروزی‌های داعش برای اتحاد دوباره شیعیان –و همچنین نیروهای خودی در ایران- برای آماده شدن برای نبرد استفاده خواهند کرد. سردار سلیمانی تمایل زیادی برای باقی ماندن دولت دوست عراق در مسند قدرت دارد سوم اینکه [سردار سرلشگر] «سلیمانی» تمایل زیادی برای باقی ماندن دولت دوست عراق در مسند قدرت دارد. یک عراق- و یا حتی بخشی از عراق- تحت کنترل داعش، غیرقابل‌قبول است و تهدیدی دائمی برای امنیت ایران خواهد بود. این رویه بار سنگین سیاسی، ایدئولوژیک و لجستیکی بر توان [سردار سرلشگر] «سلیمانی» برای مدیریت محور مقاومت ایران می‌گذارد، محوری که شامل سوریه، حزب‌الله لبنان، و سایر عوامل نیابتی این کشور علیه آمریکا، اسرائیل و غرب می‌شود. چهارم اینکه هرچند [سردار سرلشگر] «سلیمانی» باید تجهیزات خود را از نبرد سوریه به جبهه عراق بکشاند، او نمی‌تواند دستاوردهای به سختی به دست آمده «اسد» رئیس‌جمهور سوریه و حزب‌الله لبنان در ۱۵ ماهه اخیر را در معرض حمله جدید داعش یا سایر گروه‌های شورشی بگذارد. به گزارش «پارس»، سپاه پاسداران و حزب‌الله برای بهره‌گیری از درگیری درونی شورشی‌های سوری، اساساً از درگیری مستقیم با داعش خودداری کرده‌اند. بااین‌حال حرکت داعش به عراق ممکن است [سردار سرلشگر] «سلیمانی» را مجبور کند که به نحوی مستقیم‌تر برای حفظ جناح غربی خود اقدام کند. ایران احتمالاً از دخالت کوتاه‌مدت و تاکتیکی آمریکا در عراق استقبال می‌کند سرانجام [سردار سرلشگر] «سلیمانی» و رهبران ایران مجبور خواهند بود که چگونگی هرگونه دخالت احتمالی آمریکا برای کمک به دولت عراق برای مبارزه با داعش را مدیریت کنند. ایران احتمالاً از دخالت کوتاه‌مدت و تاکتیکی آمریکا در عراق استقبال می‌کند، اما قویاً در برابر هر فرایندی که به یک اشغال عراق از سوی آمریکا منجر شود، خواهد ایستاد. تهران دست به هر کاری خواهد زد تا از منافع ملی و انقلابی خود حفاظت کند در عین اینکه آمریکا خواهان گفتگوهایی مستقیم با ایران و دیگر گزینه‌ها برای حمایت از دولت عراق است، تصمیم گیران آمریکایی باید بدانند که [سردار سرلشگر] «سلیمانی» نمی‌تواند در هیچ‌کدام از این اهداف پنج‌گانه شکست بخورد. تهران ، تحت هدایت [سردار سرلشگر] «سلیمانی»، همانند سوریه در عراق دست به هر کاری خواهد زد تا از منافع ملی و انقلابی خود، که شامل اطمینان از اینکه آمریکا با این بحران در عراق و منطقه قدرت بیشتری پیدا نمی‌کند، حفاظت کند.
لیلاب افتخار آذربایجان
دسته بندی : لیلاب,,
  • بازدید : (272)
لیلاب افتخار آذربایجان لیلاب مهد پرورش عالمان دینی همچون حاجی سید علی اکبر حسینی لیلابی .سید ابراهیم حسینی لیلابی...وزادگاه مردان خدا. مردان بی ریاوبی ادعا همچون شهید علیزاده و نجفی وشهیدان سید جواد وسید محمد حسینی لیلابی وهمچنین زادگاه قهرمانان ملی علی ورسول نجفی است . اما متآسفانه این روستا به رغم پتانسیل بالا در زمینه های علمی .فرهنگی .ورزشی وکشاورزی و... مورد کم مهری مسئولان منطقه واستانی وبخصوص کشوری قرار گرفته است. چرا ؟ وبه چه دلیل ؟ آقای بخشدار وآقای فرماندار! محروم کردن اهالی از امکانات اولیه زندگی (گازشهری .آب و...) یعنی جور وجفا در حق آینده سازان کشور...
سردار سلیمانی شاید همان شعیب بن صالح باشد
  • بازدید : (13625)

اعتراف اهل سنت به طهارت بول وغائط رسول اکرم

 

مقدمه

بدون ترديد رسول خدا صلي الله عليه وآله و خاندان پاک و مطهر آن حضرت ويژگي خاصي دارند که ديگر افراد بشر از آن بي‌بهره هستند . يکي از اين ويژگي‌ها طهارت فضولات آن حضرت است که بسياري از علماي مسلمان به آن اعتراف کرده و روايات صحيح السندي را نيز در اين زمينه نقل کرده‌اند.

اما متأسفانه ديده شده است که وهابي‌ها در شبکه‌هاي خود و صفحات اينترنت کلمات يکي از علماي ناشناخته شيعه به نام زين العابدين گلپايگاني را در باره طهارت فضولات پيامبر و ائمه عليهم السلام نقل و تمسخر مي‌کنند و حال آن که در کتاب‌هاي خودشان رواياتي با سند صحيح نقل شده است که نه تنها فضولات رسول خدا صلي الله عليه وآله پاک بوده ؛ بلکه تعدادي از صحابه از آن نوش جان کرده‌اند.

البته برخي از علماي وهابي چون ديده‌اند که اثبات صحت اين روايات به ضرر آن‌ها است و يکي از بهانه‌هاي آنان را براي حمله به مذهب اهل البيت عليهم السلام از بين مي‌برد، ادعا کرده‌اند که هيچ روايت صحيحي در اين زمينه در کتاب‌هاي اهل سنت نيست؛ چنانچه بن باز مفتي اعظم سابق عربستان سعودي چنين کرده است:

سألت شيخنان عن بعض من ألف في الخصائص النبوية، قال: إن بوله طاهر عليه الصلاة والسلام؟

الجواب: قال الشيخ: لم يصح في هذا شيء ؛ الخصائص لا تثبت إلا بالنص.

«از استاد ما از برخي کساني که کتاب در باره خصائص پيامبر نوشته‌اند و گفته‌اند که بول آن حضرت پاک است؟

جواب داد : هيچ روايت صحيحي در اين زمينه نيست و خصائص تنها با نص قابل اثبات است».

مسائل الإمام إبن باز ، المجموعة الأولي ، ص33 ، سؤال 15 .

                         

 

ما در اين مقاله به جهت اختصار به برخي از مدارک موجود از کتاب‌هاي اهل سنت اشاره مي‌کنيم

روايت ام أيمن

روايت خوردن بول رسول خدا صلي الله عليه وآله توسط ام ايمن رحمت الله عليها در کتاب‌هاي متعددي نقل شده است؛ از جمله در اتحاف الخيره ابو العباس بوصيري ، البدايۀ والنهايۀ ابن کثير و المطالب العاليه ابن حجر عسقلاني و ...

بَابٌ الشِّفَاءُ بِبَوْلِهِ (ص):

(6025)- [9: 112] قَالَ أَبُو يَعْلَى الْمَوْصِلِيُّ: ثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ أَبِي بَكْرٍ، ثَنَا سَلْمُ بْنُ قُتَيْبَةَ، عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ حُرَيثٍ، عَنْ يَعْلَى بْنِ عَطَاءٍ، عَنِ الْوَلِيدِ بْنِ عَبْدِ الرَّحْمَنِ، عَنْ أُمِّ أَيْمَنَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهَا، قَالَتْ: كَانَ لِرَسُولِ اللَّهِ (ص) فَخَّارَةٌ يَبُولُ فِيَهَا، فَكَانَ إِذَا أَصْبَحَ، يَقُولُ: " يَا أُمَّ أَيْمَنَ، صُبِّي مَا فِي الْفَخَّارَةِ "، فَقُمْتُ لَيْلَةً وَأَنَا عَطْشَى، فَغَلِطْتُ، فَشَرِبْتُ مَا فِيهَا، فَقَالَ النَّبِيُّ (ص) : " يَا أُمَّ أَيْمَنَ صُبِّي مَا فِي الْفَخَّارَةِ "، فَقُلْتُ: يَا رَسُولَ اللَّهِ، قُمْتُ وَأَنَا عَطْشَى فَشَرِبْتُ مَا فِيهَا، قَالَ: " إِنَّكِ لَنْ تَشْتَكِي مِنْ بَطْنِكِ بَعْدَ يَوْمِكِ هَذَا أَبَدًا .

از ام ايمن نقل شده است که رسول خدا صلي الله عليه وآله کوزه‌اي داشت که در آن بول مي‌کرد و هنگام صبح به من دستور مي‌داد که محتويات آن را درو بريزم . شبي از خواب بدار شدم و تشنبه بودم ؛ پس تمام آنچه در کوزه بود را نوشيدم . رسول خدا صلي الله عليه وآله صبح به من دستور داد که محتويات کوزه را دور بريزم ، گفتم: اي پيامبر خدا من ديشب بيدار شدم ، تشنه بودم و آن چه در کوزه بود را نوشيدم . فرمود: از امروز به بعد هيچ گاه از درد شکم شکايت نخواهي کرد .

البوصيري المصري الشافعي، أبو العباس شهاب الدين أحمد بن أبي بكر بن إسماعيل (متوفاى840هـ)، إتحاف الخيرة المهرة بزوائد المسانيد العشرة ، ج9، ص92.

 

                     


 

البداية والنهاية ، ج5، ص465 ـ 466

العسقلاني الشافعي، أحمد بن علي بن حجر ابوالفضل (متوفاى852هـ)، المطالب العالية بزوائد المسانيد الثمانية، ج15، ص581، ح3823، تحقيق: د. سعد بن ناصر بن عبد العزيز الشتري، ناشر: دار العاصمة/ دار الغيث، الطبعة: الأولى، السعودية - 1419هـ .

           

                    

البته روايت ام ايمن با سند‌هاي ديگر نيز نقل شده است ؛ ولي علماي اهل سنت آن را تضعيف کرده‌اند.

روايت بره خادم ام سلمه

روايت نوشيدن بول رسول خدا صلي الله عليه وآله توسط خادم ام سلمه در کتاب‌هاي متعدد و با سند صحيح نقل شده است؛ اما متأسفانه بسياري از علماي اهل سنت آن را به صورت ناقص نقل و قضيه نوشيدن آن را نياورده‌اند.

ب في الرَّجُلِ يَبُولُ بِاللَّيْلِ في الْإِنَاءِ ثُمَّ يَضَعُهُ عِنْدَهُ

24 حدثنا محمد بن عِيسَى ثنا حَجَّاجٌ عن بن جُرَيْجٍ عن حُكَيْمَةَ بِنْتِ أُمَيْمَةَ بِنْتِ رُقَيْقَةَ عن أُمِّهَا أنها قالت كان لِلنَّبِيِّ صلى الله عليه وسلم قَدَحٌ من عِيدَانٍ تَحْتَ سَرِيرِهِ يَبُولُ فيه بِاللَّيْلِ.

حکيمه دختر اميمه از مادرش نقل کرده است که رسول خدا صلي الله عليه وآله ظرف چوبي داشت که آن را در زير تخت خود مي‌گذاشت و شب‌ها درون آن بول مي‌کرد.

سنن أبي داود ، ص10

الباني وهابي در صحيح سنن أبي داود اين روايت را صحيح دانسته است.

 

                                   

 

همين روايت در ديگر کتاب‌هاي اهل سنت با همين سند به صورت کامل نقل و توسط بزرگان اهل سنت تصحيح شده است:

طبراني در معجم کبير خود و تعداد زيادي از علماي اهل سنت اين روايت را نقل کرده و حاشيه‌اي بر آن نزده‌اند.

بَرَّةُ خَادِمُ أُمِّ سَلَمَةَ أُمِّ الْمُؤْمِنِينَ

527 حدثنا عبد اللَّهِ بن أَحْمَدَ بن حَنْبَلٍ ثنا يحيى بن مَعِينٍ ثنا حَجَّاجُ بن مُحَمَّدٍ عَنِ بن جُرَيْجٍ عن حُكَيْمَةَ بنتِ أُمَيْمَةَ عن أُمِّهَا أُمَيْمَةَ قالت كان لِلنَّبِيُّ صلى اللَّهُ عليه وسلم قَدَحٌ من عِيدَانٍ يَبُولُ فيه وَيَضَعُهُ تَحْتَ سَرِيرِهِ فَقَامَ فَطَلَبَ فلم يَجِدُهُ فَسَأَلَ فقال أَيْنَ الْقَدَحُ قالوا شَرِبَتْهُ بَرَّةُ خَادِمُ أُمِّ سَلَمَةَ التي قَدِمَتْ مَعَهَا من أَرْضِ الْحَبَشَةِ فقال النبي صلى اللَّهُ عليه وسلم لَقَدِ احْتَظَرَتْ مِنَ النَّارِ بِحِظَارٍ

حکيمه دختر اميمه از مادرش نقل کرده است که رسول خدا صلي الله عليه وآله ظرف چوبي داشت که آن را در زير تخت خود مي‌گذاشت و شب‌ها درون آن بول مي‌کرد.

رسول خدا صلي الله عليه وآله بيدار شد و ظرف را جستجو کرد؛ اما آن را نيافت. سؤال کرد که ظرف کجاست؟ گفتند: بره خادم ام سلمه آن را نوشيده است . همان خادمي که از سرزمين حبشه با او آمده بود. پس رسول خدا صلي الله عليه وآله فرمود: او پناهگاه و مانعي از آتش براي خود ساخته است!

الطبراني،  ابوالقاسم سليمان بن أحمد بن أيوب (متوفاى360هـ)، المعجم الكبير، ج24، ص205، تحقيق: حمدي بن عبدالمجيد السلفي، ناشر: مكتبة الزهراء - الموصل، الطبعة: الثانية، 1404هـ 1983م؛

 

                             

                            

 

الشيباني، ابوبكر أحمد بن عمرو بن الضحاك (متوفاى 287هـ)، الآحاد والمثاني، ج6، ص121 ، 3342، تحقيق: د. باسم فيصل أحمد الجوابرة، ناشر:دار الراية - الرياض، الطبعة: الأولى، 1411 1991م؛

ابن المقرئ أبو بكر محمد بن إبراهيم بن علي بن عاصم بن زاذان الأصبهاني الخازن، (متوفاى381هـ)، معجم ابن المقرئ ، ج1، ص130، طبق برنامه الجامع الکبير؛

البيهقي، أحمد بن الحسين بن علي بن موسي ابوبكر (متوفاى 458هـ)، سنن البيهقي الكبرى، ج7، ص67 ، ح13184 ، باب تركه الإنكار على من شرب بوله ودمه ، ناشر: مكتبة دار الباز - مكة المكرمة، تحقيق: محمد عبد القادر عطا، 1414 1994؛

ابن عبد البر النمري القرطبي المالكي، ابوعمر يوسف بن عبد الله بن عبد البر (متوفاى 463هـ)، الاستيعاب في معرفة الأصحاب، ج4، ص1794، تحقيق: علي محمد البجاوي، ناشر: دار الجيل - بيروت، الطبعة: الأولى، 1412هـ؛

ابن عساكر الدمشقي الشافعي، أبي القاسم علي بن الحسن إبن هبة الله بن عبد الله متوفاى571هـ)، تاريخ مدينة دمشق وذكر فضلها وتسمية من حلها من الأماثل، ج69، ص51، تحقيق: محب الدين أبي سعيد عمر بن غرامة العمري، ناشر: دار الفكر - بيروت 1995؛

البغدادي ، أبو بكر محمد بن عبد الغني (متوفاي629هـ)، تكملة الإكمال ، ج1، ص285، تحقيق : د. عبد القيوم عبد ريب النبي ، نانشر : جامعة أم القرى - مكة المكرمة  ، الطبعة : الأولى ، 1410هـ؛

ابن أثير الجزري، عز الدين بن الأثير أبي الحسن علي بن محمد (متوفاى630هـ)، أسد الغابة في معرفة الصحابة، ج7، ص31، تحقيق عادل أحمد الرفاعي، ناشر: دار إحياء التراث العربي - بيروت / لبنان، الطبعة: الأولى، 1417 هـ - 1996 م؛

المزي،  ابوالحجاج يوسف بن الزكي عبدالرحمن (متوفاى742هـ)، تهذيب الكمال، ج35، ص156، تحقيق: د. بشار عواد معروف، ناشر: مؤسسة الرسالة - بيروت، الطبعة: الأولى، 1400هـ 1980م؛

الذهبي الشافعي، شمس الدين ابوعبد الله محمد بن أحمد بن عثمان (متوفاى 748 هـ)، سير أعلام النبلاء، ج9، ص450، تحقيق : شعيب الأرناؤوط , محمد نعيم العرقسوسي ، ناشر : مؤسسة الرسالة - بيروت ، الطبعة : التاسعة ، 1413هـ ؛

ابن كثير الدمشقي،  ابوالفداء إسماعيل بن عمر القرشي (متوفاى774هـ)، البداية والنهاية، ج5، ص326، ناشر: مكتبة المعارف بيروت؛

العسقلاني الشافعي، أحمد بن علي بن حجر ابوالفضل (متوفاى852هـ)، تلخيص الحبير في أحاديث الرافعي الكبير، ج1، ص31، تحقيق السيد عبدالله هاشم اليماني المدني، ناشر: - المدينة المنورة 1384هـ 1964م؛

العسقلاني الشافعي، أحمد بن علي بن حجر ابوالفضل (متوفاى852هـ)، الإصابة في تمييز الصحابة، الإصابة في تمييز الصحابة ، ج7، ص511، رقم: 10850 ، تحقيق: علي محمد البجاوي، ناشر: دار الجيل - بيروت، الطبعة: الأولى، 1412هـ - 1992م.

و ....

تصحيح روايت توسط بزرگان اهل سنت

تعدادي از دانشمندان اهل سنت تصريح کرده‌اند که اين روايات و به ويژه روايت دوم از نظر سندي صحيح است و هيچ اشکالي در آن نيست:

علامه دار قطني

دار قطني يکي از بزرگان تاريخ اهل سنت در علم حديث و رجال است، اين روايت را تصحيح کرده است؛ چنانچه قاضي عياض در کتاب الشفا مي‌نويسد:

وحديث هذه المرأة التي شربت بوله صحيح ألزم الدار قطني مسلماً والبخاري إخراجه في الصحيح ، واسم هذه المرأة بركة

حديث زني که بول رسول خدا صلي الله عليه را نوشيد، صحيح است؛ چنانچه دار قطني گفته است که بخاري ومسلم بايد اين روايت را در صحيح خودشان مي‌آوردند . اسم اين زن برکه بوده است.

كتاب الشفا ، ج1، ص50 .

 

                                                

 

و ابن ملقن شافعي در کتاب البدر المنير نيز همين مطلب را از دارقطني نقل کرده است:

وذكر الدارقطني أن حديث المرأة التي شربت بوله صحيح

البدر المنير ، ج1 ، ص481 ـ 486.

عکس صفحه مورد نظر خواهد آمد.

شرح حال دار قطني

شمس الدين ذهبي در کتاب تاريخ الإسلام در باره دار قطني مي‌نويسد:

علي بن عمر بن أحمد بن مهدي بن مسعود بن النعمان بن دينار بن عبد الله ، أبو الحسن البغدادي الدار قطني ، الحافظ المشهور صاحب المصنفات...

قال الحاكم : صار الدارقطني أوحد عصره في الحفظ والفهم والورع ، وإماماً في القراء والنحويين . وفي سنة سبع وستين أقمت ببغداد أربعة أشهر ، وكثر اجتماعنا بالليل والنهار ، فصادفته فوق ما وصف لي ، وسألته عن العلل والشيوخ . وله مصنفات يطول ذكرها ، وأشهد أنه لن يخلف على أديم الأرض مثله .

وقال الخطيب : كان الدارقطني فريد دهره ، وقريع عصره ، ونسيج وحده ، وإمام وقته ، انتهى إليه في علم الأثر والمعرفة بعلل الحديث وأسماء الرجال ، مع الصدق والثقة ، وصحة الإعتقاد ، والاضطلاع من علوم ، سوى علم الحديث ، منها القراءات.

علي بن عمر ... حافظ مشهوري که کتاب‌هايي هم نوشته است...

حاکم در باره او گفته:

دار قطني يگانه زمان خود در حفظ حديث و فهم آن و تقوا شده . او پيشواي علم قرائت و نحو بود.... در سال 67 چهار ماه در بغداد بودم، شب و روز زيادي با او گذراندم؛ پس او را بالاتر از آن چه برايم توصيف کرده بودند، يافتم . شهادت مي‌دهم که در زير آسمان کبود همانند او نيامده است.

خطيب بغدادي گفته: دار قطني يگانه دوران، منتخب زمان و پيشواي زمان خود بود . علم حديث و شناخت علل حديث و اسماء رجال به او منتها مي‌شد . او بسيار راستگو و مورد اعتماد بود، عقيده‌ صحيحي داشت ...

الذهبي الشافعي، شمس الدين ابوعبد الله محمد بن أحمد بن عثمان (متوفاى 748 هـ)، تاريخ الإسلام ووفيات المشاهير والأعلام ، ج27، ص102، تحقيق : د. عمر عبد السلام تدمرى ، ناشر : دار الكتاب العربي - لبنان/ بيروت، الطبعة : الأولى، 1407هـ - 1987م .

ابن ملقن شافعي

سراج الدين أبي حفص عمر بن علي بن أحمد مشهور به إبن الملقن متوفاي804هـ يکي ديگر از بزرگان اهل سنت است که علاوه بر نقل کلام علامه دار قطني تصريح به صحت اين روايت کرده است.

وي در پاسخ به اين شبهه که «حُكَيْمَةَ بنتِ أُمَيْمَةَ توثيق ندارد و کلام دار قطني نيز دليل بر وثاقت او نمي‌شود؛ پس حديث ضعيف است» مي‌گويد:

قلت : قد ذكرها ابن حبان في ثقاته ، فثبتت والحمد.

من مي‌گويم: ابن حبان نام حکيمه را در کتاب «ثقات» خود آورده؛ پس صحت روايت ثابت شد و از اين جهت خداوند را سپاسگذاريم .

البدر المنير ، ج1، ص486

 

                

 

 

 

                  

 

 

 

                   

 

شرح حال ابن ملقن:

ابن قاضي شهبه در طبقات الشافعيه در باره او مي‌نويسد:

عمر بن علي بن أحمد بن محمد بن عبد الله الشيخ الإمام العالم العلامة عمدة المصنفين سراج الدين أبو حفص الأنصاري الأندلسي الأصل المصري المعروف بابن الملقن كان أبوه نحويا معروفا

عمر بن علي بن احمد ، استاد ، پيشوا، دانشمند، علامه ، تکيه‌گانه نويسندگان و ... اندلسي و در اصل از مردم مصر و مشهور به ابن ملقن بود .

إبن قاضي شهبة ، أبو بكر بن أحمد بن محمد بن عمر (متوفاي851هـ) ، طبقات الشافعية ، ج4، ص43، رقم: 739، تحقيق : د. الحافظ عبد العليم خان ، ناشر : عالم الكتب - بيروت ، الطبعة : الأولى ، 1407هـ.

علامه سيوطي

جلال الدين سيوطي در چندين جا از کتاب خود روايت نوشيدن بول رسول خدا صلي الله عليه وآله را در کتاب خصائص الکبري نقل کرده و آن را تصحيح کرده است:

وأخرج الطبراني والبيهقي بسند صحيح عن حكيمة بنت أميمة عن أمها قالت كان للنبي صلى الله عليه وسلم قدح من عيدان يبول فيه ويضعه تحت سريره فقام فطلبه فلم يجده فسأل عنه فقال أين القدح قالوا شربته برة خادم أم سلمة التي قدمت معها من أرض الحبشة فقال النبي صلى الله عليه وسلم لقد احتظرت من النار بحظار

طبراني و بيهقي با سند صحيح از حکيمه دختر اميمه از مادرش نقل کرد است که رسول خدا صلي الله ظرفي از ...

الخصائص الكبرى ، ج2، ص441

علت دفن بدن پیامبر 3 روز بعد از رحلتش

 

علت دفن بدن پیامبر 3 روز بعد از رحلتش

چرا بدن مطهر پيامبر(ص) 3روز بعدازرحلت ايشان به خاك سپرده شد؟

دفن بدن مطهر پیامبر اکرم(ص) سه روز بعد از وفات ایشان آنهم شبانه،توسط علی(ع) ازحوادث تلخی است که درکتب روایی وتاریخی حتی ازمنابع اهل سنت ذکرشده است(طبقات الکبری ابن سعد،ج/2 ص78 ؛مسند احمد،ج6 /ص274،242؛سنن بیهقی،ج3 /ص409؛السیرةالنبویةابن کثیر،ج4 /ص538.؛ شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید،ج13/صص37،38.)
متاسفانه یکی از تاسفبارترین حوادث تاریخ همین واقعه است؛ کسانی که دم از مسلمانیت و صحابه پیامبر بودن می زدند عوض آنکه در پی دفن پیامبرشان باشند به محض آنکه خبر وفات آن بزرگوار را شنیدند برای غصب خلافت یا به دست آوردن جایگاه و مقامی در آن، جنازه پیامبر را به حال خود رها کردند.
امام باقر(ع)دراین زمینه چنین میفرمایند: « مردم روز دوشنبه و شب سه شنبه را بر بدن آن حضرت نماز میخواندند, و عموم مردم حتی خواص و نزدیکان حضرت بر بدن مبارک نماز خواندند, اما هیچیک از اهل سقیفه بر غسل و کفن و دفن حضرت حاضر نشدند. امیرالمومنین (ع)بریده اسلمی را برای خبر دادن نزد آنان فرستاد, ولی اعتنایی نکردند و بعد از دفن آن حضرت بیعت آنان هم تمام شد.(مناقب ابن شهرآشوب،ج/1ص297 ؛بحارالانوار،ج22 /ص524.)
عبدالله بن حسن میگوید: به خدا قسم ابوبکر و عمر بر پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم نماز نخواندند, و سه روز بدن مبارک آن حضرت دفن نشد, ولی با این همه اهل سقیفه مشغول کار خود بودند. (تقریب المعارف:ص251.)
شیخ مفید میفرماید: « اکثر مردم در دفن پیامبر( ص)حاضر نشدند, و نماز بر ان حضرت نخواندند, چه اینکه بین انصار و مهاجرین مشاجره در امر خلافت بود »(ارشاد شیخ مفید،ج1/ص189.)
عایشه هم در این باره اقراری دارد که جالب توجه است. او گفته است: «بخدا قسم ما از دفن پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم با خبر نشدیم تا اینکه صدای بیل و کلنگ را در شب چهارشنبه از حجره آن حضرت شنیدیم ».یعنی بعد از دفن متوجه شدیم .(تاریخ الاسلام ذهبی،ج/1ص582 ؛السیرةالنبویة ابن کثیر،ج4 /ص538 ؛مسند احمد،ج6 /ص274،242،62)
حال این سوال شاید پیش بیاید که چرا امیرالمومنین علی علیه السلام که شخصا مسئولیت کفن و دفن آن حضرت را به عهده داشت در این سه روز آن بدن مطهر را به خاک نسپرد؟
درجواب می گوییم: امیرالمومنین علی(ع) با این اقدام واقعیتی را در تاریخ به یادگار نهاد و آن افشای نیم‎رخی از چهره کسانی بود که بانقاب تزویر، خود را اول مسلمان، یار غار و صحابی طراز اول و برجسته پیامبر معرفی کردند، اما در این شرائط جنازه مطهر پیامبر(ص) را سه روز رها می کنند و بر خلاف دستور پیامبر(ص)، به دنبال تثبیت خلافت شومی می روند که سالها برای آن برنامه ریخته اند.درتکمله این بند لازم می دانم سخنی از ابن ابی الحدید یکی از نویسندگان اهل بزرگ اهل سنت در این خصوص ذکر نمایم:«...باید گفت امام(ع)بدین خاطر بدن پیامبر(ص) را تا سه روز دفن ننمود تا به مردم بفهماند که دنیا آن چنان آنها را به خود مشغول نموده بود که تا سه روز حتی سراغ بدن پیامبر(ص)را نگرفتند.چرا که علی(ع)پس از جریان سقیفه برای رسوا کردن هیات حاکمه از هر راهی که می توانست کوتاهی نکرد..(شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید،ج 13/ص۳۸.)


حرمله چرا به جای علی اصغر، امام حسین را با تیر نزد

 

حرمله چرا به جای علی اصغر، امام حسین را با تیر نزد

دشمن شقي كه از هيچ جنايتي فرو گذار نكرد ، چرا زماني كه گلوي علي اصغر را نشانه گرفت چرا همان موقع به جای علی اصغر، خود امام حسين عليه السلام را با تير به شهادت نرساند ؟

براي رسيدن به پاسخ به ناچار بايد به عنوان مقدمه اشاره‌‌اي به برخي واقعيت‌هاي تاريخي مربوط به آن عصر نمود:
نكته اول: در تاريخ آمده است كه در جنگ‌هاي زمان قديم دو عامل باعث شكست يك لشكر مي‌شد. يكي سقوط پرچم و ديگري كشته شدن فرمانده. اين مسئله را به دفعات مي‌توان در كتاب‌هاي تاريخي ملاحظه نمود. ali asgar شهادت علی اصغر.jpeg
به عنوان مثال كشته شدن پي‌در پي پرچمدارانِ مشركانِ قريش در جنگ احد باعث، تزلزل روحيه و شكست‌شان گرديد. لذا است كه پيامبر در بسياري از جنگ‌ها پرچم لشكر را به دست اميرالمومنين علي (ع) مي‌داد. يا در واقعه عاشورا امام حسين (ع)، اباالفضل العباس را پرچمدار لشكر خويش نمود.
نكته دوم: گاه برخي اشياء، پرچم و نماد يك لشكر قرار مي‌گرفت. مثلا در جنگ «جمل»، پرچم و نماد ايستادگي لشكر طلحه و زبير، «شتر عايشه» بود. لشكريان مادامي كه مي‌ديدند اين شتر پا برجاست، سرسختانه مي‌جنگيدند، لذا اميرالمومنين براي پايان دادن به غائله جنگ دستور داد لشكريانش با تمام توان به سمت شتر حمله كنند و آن را از پاي درآورند. پس از انجام اين كار بود كه لشكر طلحه و زيبر پراكنده شدند.[1] همچنين معاويه در جمع‌آوري نيرو براي جنگ با اميرالمومنين علي (ع) به نيرنگ متوسل شده و نماد و پرچم خويش را پيراهن خونين عثمان (پيراهني كه عثمان هنگام كشته شدن آن را به تن داشت) قرار داد تا بدين وسيله عواطف و احساسات مردم را به جوش آورد و آنان را در اين راه با خود، همراه سازد.
در روز عاشورا نيز علي‌اصغر، نماد مظلوميت و آخرين پرچم امام حسين (ع) بود. حضرت براي اين‌كه تعداد حاضران در صحنه نبرد (با تنها نوه آخرين پيامبر خدا (ص) كاهش يابد و افرادي كه در قتل ايشان شركت داشتند) به حداقل ممكن برسد و بدين طريق با ترك صحنه شهادت ايشان از عذاب الهي نجات يابند، علي‌اصغر را بر روي دستان خويش بلند كرد و ضمن تهييج عواطف و احساسات آنان با بيان اين جمله: «يا قوم ان لم ترحموني فرحموا هذا الطفل الصغير اما ترنهوا كيف يتلظي عطشانا» لشكر عمرسعد را به تلاطم و تزلزل كشاند. در تاريخ آمده است: پس از ديدن اين حالت لشكر عمر سعد به تلاطم افتاد. فطرت الهي برخي بيدار و اعتراض دسته‌اي ديگر نيز بلند شد. ايجاد چنين حالتي در لشكر، باعث شد عمرسعد به حرمله دستور دهد، طفل يا پدرش را نشانه بگيرد و از قضا تير حرمله درست بر گلوي علي اصغر مي‌نشيند. لذا پاسخ به اين پرسش ‌كه: چرا حرمله خود امام حسين را با تير هدف قرار نداد، همين‌جا مشخص مي‌گردد، كه در آن لحظه علي‌اصغر باعث تزلزل لشكر و مخالفت آنان با ادامه جنگ شده بود. جنگي كه تنها هدفش به شهادت رساندن امام حسين (ع) بود، داشت بدون رسيدن به اين هدف پايان مي‌يافت و امام نيز با بلند كردن علي اصغر بر روي دستانش، داشت به هدفش كه پراكنده كردن دشمن و آلوده نكردن دستشان به خون امام زمان و نوه پيامبرشان و جهنمي نكردن‌شان بود، مي‌رسيد. پس هدف از بيان جمله: «يا قوم ان لم ترحموني» التماس از دشمن براي دريافت مقدار اندكي آب يا اين‌كه: به من رحم كنيد و مرا نكشيد،‌ نيست، بلكه نجات (حتي) يك انسان از عذاب الهي است. كه حضرت با انجام اين عمل موفق به آن شدند و برخي صحنه نبرد را ترك كردند.
از تمام مطالب فوق كه بگذريم تذكر اين نكته بسيار ضروري است:
آيا مي‌دانستيد در مورد علي‌اصغر، دو گزارش‌ تاريخي ديگر نيز وجود دارد كه اكثر شبهه‌هاي آن نامه در آن وجود ندارد؟
گزارش اول: بر اساس اين گزارش هنوز تعدادي از ياران امام زنده بودند و به همراه حضرت با دشمن مي‌جنگيدند.[2] (هر يك از ياران حضرت كه خسته مي‌شد لحظاتي از ميدان جنگ فاصله مي‌گرفت و به كنار خيمه‌ها آمده، كمي استراحت مي‌كرد و مجددا باز مي‌گشت) احساس خستگي و تشنگي بر حضرت غلبه پيدا كرده بود. لذا براي رفع خستگي لحظاتي به كنار خيمه‌ها بازگشتند. شخصي كودك شيرخوار ايشان را آورده و به ايشان داد (در بسياري از كتاب‌هاي تاريخي علت اين مسئله و كسي كه كودك را به امام تحويل داده است، بيان نشده و تنها آمده است: شخصي كودكِ حضرت را در دامان ايشان گذاشت. در تعداد معدودي از منابع آمده است: كودك از شدت تشنگي مي‌گريست، لذا او را به امام دادند) در اين هنگام يكي از لشكريان دشمن تيري را به سمت آن دو پرتاب كرد. تير به گلوي طفل شيرخوار اصابت كرد به گونه‌اي كه گويا طفل را سر بريده‌اند.[3]
گزارش دوم: بر خلاف گزارش‌هاي قبلي كه غالبا توسط منابع اهل‌سنت نقل شده‌اند، گزارشي كه اكنون خدمت شما ارائه مي‌شود توسط يكي از قديمي‌ترين كتاب‌هاي نوشته شده به دست شيعيان ثبت گرديده است. بر طبق اين گزارش: حضرت خسته از جنگ به كنار خيمه‌ها آمد. همسر آن حضرت به نام رباب در همان روز عاشورا كودكي را به دنيا آورده بود كه حضرت او را نديده بود. لذا او را آوردند و به حضرت دادند تا حضرت كودكش را ببيند و در گوش او اذان بگويد كه ناگهان تيري به سمت ايشان آمد و به گلوي طفل خورد به گونه‌اي كه گويا سر طفل را بريده‌اند.[4]

________________________________________
[1] . ر.ك: شيخ مفيد،‌ الجمل، قم، مكتبه الداوري، بي‌تا.
[2] . شيخ مفيد،‌ الارشاد، ج2، ص108.
[3] . طبري، تاريخ الامم و الملوك، ج5، ص389؛ شيخ مفيد،‌ الارشاد، ج2، ص108.
[4] . يعقوبي، تاريخ يعقوبي، ج2، ص232.


چگونه امام سجاد بدن امام حسین را دفن کرد؟

 

چگونه امام سجاد بدن امام حسین را دفن کرد؟

مگر امام سجاد(ع) اسير نبودند پس چطور توانستند به کربلا بیایند و بدن پدرشان امام حسین (ع) را کفن و دفن کرده به خاک بسپارند؟

اعتقاد ما شیعیان بر این است که بر بدن مطهر یک معصوم، جز معصومی دیگر نمی تواند نماز خوانده و آنرا کفن کرده و به خاک بسپارد، و در این زمینه روایات فراوانی وجود دارد
( برای ملاحظه این روایات می توانید به این کتب مراجعه نمایید: اثبات الوصیه، مسعودی، ص 207-208؛ اختیار معرفه الرجال، شیخ طوسی، ج 2، ص 464-463، ح 883؛ عیون اخبار الرضا، شیخ صدوق، ج 1، ص 276؛ دلائل الائمه، طبری، ص 163 ؛و...)
بر این اساس امام سجاد علیه السلام مامور دفن پدر بزرگوار خود بوده است ، چنانکه علامه مجلسی پس از نقل مطالب فوق در باره دفن امام می نویسد: به حسب ظاهر چنین بود(که بنی اسد خود بدن امام را دفن کردند) اما در واقع امام را به غیر از امام دفن نمی کند. حضرت امام زین العابدین علیه السلام به اعجاز امامت آمد و جسد مطهر آن حضرت و بلکه سایر شهدا را دفن کرد( جلاء العیون، علامه مجلسی، ص 380) چنانکه در جریان شهادت امام رضا علیه السلام که در طوس به شهادت رسید امام جواد علیه السلام به قدرت الهی از مدینه به طوس آمد و امور غسل و کفن امام را خود عهده دار شد.( کشف الغمه، اربلی، ج 3، ص 168؛ به نقل از مقتل سید الشهداء ص 900-903)
البته بسیاری قائلند که بدنهای مطهر امام حسین و شهدای کربلا توسط قبیله بنی اسد که در مجاورت کربلا ساکن بودند به خاک سپرده شده است، در جمع بین این دو قول باید گفت که هیچ تنافی وجود ندارد که امام سجاد علیه السلام با کمک قبیله بنی اسد اقدام به دفن شهدا کرده باشد.چراکه دفن شهدا برای بنی¬اسدبه تنهایی امکان پذیر نبود، زیرا آنان اهل روستاهایی بودند که در میدان نبرد شرکت نداشتند و بدون راهنمایی کسی که از همه آن شهیدان شناخت کامل داشته باشد قادر به شناسایی و دفن آنان نبودند به ویژه آن که سرهای شهدا را بریده بودند از این¬رو دفن دقیق و همراه با شناخت شهدا بدون وجود راهنمایی آگاه، امکان پذیر نبود و از سوی دیگر با توجه به این باور که کار دفن امام(ع) را کسی جز امام(ع) نمی¬تواند بر عهده بگیرد ناگزیر ما را به این مطلب می¬رساند که این راهنما باید امام سجاد(ع) بوده باشد. اما این حضور باید به صورت خارق¬العاده بوده باشد، چرا که ایشان در آن زمان در بند اسارت دشمنان به سر می¬برد.
با توجه به این گفته، برخی دیگر از مصادر شیعی چنین بیان داشته¬اند که: بنی¬اسد در دفن شهدای کربلا، متحیر و سرگردان بودند، چرا که کوفیان بین سرها و بدنهای شهدا جدایی انداخته بودند و بدنها قابل شناسایی نبودند. در این هنگام امام سجاد(ع) به کربلا تشریف آوردند و آنان را در این امر یاری کردند. ایشان با یاری مردان بنی¬اسد نخست پیکر مطهر پدر بزرگوارشان را پیدا کردند و پس از گریه زاری فراوان، آن را روی قطعه حصیری ¬گذاشتند و به آرامگاه فعلی¬اش آوردند؛ سپس اندکی از خاک محل دفن را کنار زدند قبری ساخته و پرداخته ظاهر شد. سپس امام زین-العابدین(ع)، دستها را زیر بدن مبارک امام حسین(ع) قرار دادند و فرمودند: «بسم الله و فی سبیل الله و علی ملة رسول الله صدق الله و رسوله ما شاء الله،و لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم.» آن گاه به تنهایی، بدن مطهر را در داخل قبر گذاشت؛ ایشان در حالی که دیگران را از کمک در تدفین امام(ع)، باز می¬داشت فرمودند: «با من کسانی هستند که مرا یاری دهند.» وقتی حضرت(ع) بدن را در قبر نهاد صورت مبارکش را بر گلوی بریده ابی عبدالله الحسین(ع) نهاد و در حالی که اشک بر گونه¬هایش جاری فرمود: «طوبی لأرض تضمنت جسدک الطاهر فان الدنیا بعدک مظلمه و الآخره بنورک مشرقه و اما اللیل فمسهد و الحزن فسرمد او یختار الله لاهل بیت دارک التی انت بها مقیم و علیک منی السلام یابن رسول الله و برکاته؛ چه مبارک است زمینی که بدن مطهر تو را در برگرفته است؛ دنیا بعد از تو تاریک است و آخرت با نور جمال تو روشن و نورانی. بعد از تو شبهای¬مان سخت و حزنهایمان طولانی است؛ تا آن زمان که خداوند سر منزلی را که تو مقیم آن شده¬ای برای اهل بیت(ع) و خاندانت اختیار کند ای زاده رسول خدا(ص) سلام و رحمت خدا و برکات او بر تو باد.» آنگاه قبر را پوشانید و با انگشت مبارک روی قبر امام(ع) نوشتند: «هذا قبر الحسین بن علی بن ابیطالب(ع) الذی قتلوه عطشانا غریبا.» سپس برادر گرامی¬اش -علی اکبر(ع)- را در پایین پای امام(ع) دفن کردند و بقیه هاشمیین و اصحاب را در قبر دیگر در زیر پای امام حسین(ع) دفن نمودند. سپس امام(ع) به همراه بنی¬اسد به نهر علقمه رفتند؛ در آنجا با مشاهده پیکر پاک عمویش -عباس(ع)،- خود را بر روی بدن ابوالفضل(ع) افکند و گلوی مبارکش را بوسید. امام(ع) در حالی که به شدت می¬گریست، ¬فرمود: «علی الدنیا بعدک العفا یا قمر بنی¬هاشم و علیک منی السلام من شهید محتسب و رحمة الله و برکاته؛ بعد از تو ای قمر بنی¬هاشم خاک بر سر این دنیا؛ و سلام من به تو و رحمت و برکات الهی بر تو باد.» آنگاه برایش قبری حفر کرد و همانند پدر شهیدش به تنهایی او را درون قبر گذاشت و به بنی¬اسد فرمود: «کسی با من هست که کمکم می¬کند» سپس بدن شریف عباس(ع) را دفن کردند.» (المقرم، عبد الرزاق الموسوی ؛ مقتل الحسین(ع)، بیروت، دارالکتاب الاسلامیه، چاپ پنجم، ص1979، ص319.321)
این گزارش به وسیله روایتی که از امام رضا(ع) نقل شده نیز تأیید می¬شود. راوی می¬گوید: «من نزد امام رضا(ع) بودم که علی بن ابی¬حمزه، ابن¬سراج و ابن¬مکاری بر حضرت(ع) وارد شدند. علی پس از گفتگو با حضرت(ع) درباره امامت ایشان، گفت: "از پدران شما برای ما روایت کرده¬اند که کار امام(ع) را کسی جز امامی مانند خودش بر عهده نمی¬گیرد.[پس چگونه است که پس از شهادت پدر بزرگوارتان امام موسی کاظم(ع) شما حضور نداشتید و متقبّل امر کفن و دفن ایشان نشدید]" امام(ع) فرمود: "بگو ببینیم حسین بن علی(ع) امام بود یا غیر امام؟" گفت: "امام(ع) بود". فرمود: "چه کسی عهده¬دار کارش بود." گفت: "علی بن الحسین(ع)" فرمود: "علی بن الحسین(ع) کجا بود." گفت: "در کوفه در زندان ابن¬زیاد." امام(ع) فرمود: "چگونه در حالی که زندانی بود عهده-دار کار پدرش گردید." گفت: "دور از چشم آنان رفت و پدرش را کفن و دفن نمود و بازگشت." امام(ع) فرمود: "آن کسی که به علی بن الحسین(ع) امکان داد به کربلا برود و کار پدرش را بر عهده بگیرد به صاحب این امر نیز امکان می¬دهد که به بغداد برود و کار پدرش را عهده¬دار گردد."» (کشی، محمد بن عمر؛ رجال الکشی، مشهد، دانشگاه مشهد، 1348ش، صص463-464 و مجلسی، محمد باقر؛ بحارالانوار الجامعة لدرر اخبار الائمة الاطهار(ع)، تهران، اسلامیه، بی¬تا،ج45، ص169؛ موسوی مقرّم ،عبدالرزّاق ، زندگانی امام زین‌العابدین(علیه السلام)، ، ترجمه حبیب روحانی، ص 578؛ شریف قرشی، باقر، تحلیلی از زندگانی امام سجاد(علیه السلام)، ، ترجمه محمدرضا عطایی، ج 1، ص243 .)
آری آنچه که در این روایات به صراحت بدان اشاره شده است خارق¬العاده بودن حضور امام سجاد(ع) در کربلا و همراهی با بنی¬اسد در تدفین شهدای کربلا است.


آیا امام زمان (عج) همسر و فرزند دارند؟

 

آیا امام زمان (عج) همسر و فرزند دارند؟

حضرت مهدى(عج)

در مورد زن و فرزند امام مهدى(ع) سه احتمال وجود دارد:

أ) حضرت ازدواج نکرده است. لازمه این احتمال آن است که امام(ع) یکى از سنت‏هاى مهم اسلامى را ترک کرده باشد، که با شأن امام سازگار نیست. امّا از سوى دیگر چون غیبت از اهمیت بیشترى برخوردار است؛ به ناچار امام از سنت چشم پوشى مى کند، که اشکالى ندارد. براى حفظ مصلحت بالاتر، از مصلحت پایین‏تر چشم پوشى مى گردد.

ب) حضرت ازدواج نموده امّا فرزندى ندارد. نداشتن فرزند به سبب غیبت است. پذیرش این فرض، سؤالى را با خود مى آورد که آیا همسرش هم از عمر طولانى بهره‏مند است یا این که مدّتى با حضرت زندگى کرده و بعد از دنیا رفته است؟ در این صورت حضرت به سنت ازدواج عمل کرده و بعد بدون زن و فرزند زندگیش را ادامه مى دهد.

ج) حضرت زن و فرزند دارد. با پذیرش این فرض، این سؤالات مطرح است: آیا آنان نیز عمرى طولانى دارند؟ فرزندان حضرت نیز فرزندانى دارند؟ اگر دارند، این همه اولاد، در پى اصل خویش مى افتند و همین کنجکاوى، مسئله را به جایى مى رساند که با فلسفه غیبت منافات دارد.

با توجه به مطالب مذکور، نمى ‏توان یکى از این سه احتمال را قاطعانه پذیرفت و این به مقتضاى خرد ورزى است که در جایى که دلیل کافى براى اثبات یا انکار چیزى وجود ندارد، از ابراز حکم قطعى خوددارى گردد.

از روایات نیز مطلب مسلمی به دست نمی آید. ظاهر بعضی روایات وجود اهل و عیال را برای حضرت اثبات می کند و روایات دیگری نیز خلاف مطلب را اثبات می کنند. که نهایتا ما را به نتیجه روشنی نمی رساند:
1- مفضل بن عمر گوید: از امام باقر(ع) شنیدم که در مورد امام مهدى(عج) فرمود: «صاحب الزمان را دو غیبت است. یکى از آن دو به اندازه‏اى طولانى شود که برخى گویند: حضرت از دنیا رفته و برخى گویند کشته شده است اما کسى جز آنانى که امور حضرت را پى‏گیرى مى کنند، از مکان و فرزندان وى آگاه نیستند».[1]

2- از امام صادق(ع) آمده است: «گویا مى بینم حضرت مهدى(عج) با اهل و عیالش در مسجد سهله است».[2]

3- از امام هشتم(ع) در دعایى نقل شده است: «اللّهم اعطه فى نفسه و أهله و ولده و ذریته و جمیع رعیته ما تقرّ به عینه و تسرّ به نفسه؛[3] خدایا، مایه چشم روشنى و خوشحالى امام زمان(عج) را در او و خانواده و فرزندان و ذریه و تمام پیروانش فراهم فرما!».

4- نیز از آن حضرت در مورد امام زمان(عج) این دعا نقل شده است: «اللهم صل على ولاة عهده و الائمة من ولده؛[4] خدایا، بر والیان و فرزندان وى که امامند، درود فرست!».

در برخى احادیث مشکل سندى و در برخى دیگر مشکل دلالت وجود دارد. و همچنین  روایاتى وجود دارد که با صراحت وجود فرزند را براى حضرت نفى مى کند.[5]

[1]. شیخ طوسى، کتاب الغیبه، ص 162.
[2]. مجلسى، بحارالانوار، ج 52، ص 317.
[3]. سید ابن طاووس، جمال الاسبوع، ص 510.
[4]. سید ابن طاووس، جمال الاسبوع، ص 510.
[5]. مسعودى، اثبات الوصیه، ص 221.


ليست صفحات
تعداد صفحات : 10